| |     latinica | english  
Насловна
Биографија амбасадора

Милош Перишић - биографија
Рођен је у Ваљеву 1982. године.  Завршио је Ваљевску Гиманзију 2001. године, а дипломирао на Правном факултету Универзитета у Београду 2005. године.
Од фебруара 2006. године до априла 2007. године је радио као асистент на пројектима Министарства правде и УНДП-а:  ''Јачање система судова за прекршаје у Републици Србији'' и ''Успостављање независног, поузданог и функционалног судства, и јачање правосудне сарадње на западном Балкану''.
Од фебруара 2007. године до децембра 2007. године био је координатор пројекта Министарства правде и УНДП-а “Стварање ефективног и одрживог система за пружање бесплатне правне помоћи у Републици Србији”, након чега је радио као адвокатски приправник.      
По завршетку праксе у адвокатској канцеларији, положио је правосудни испит у октобру 2008. године.
Од марта 2009. године до новембра 2009. године био је Начелник Одељења за имовинске послове и општу управу Градске Управе града Ваљева, након чега је примљен у Министарство спољних послова.
Дипломатску академију Министарства спољних послова „Коча Поповић“ је завршио у јулу 2010. године.
У Министарству спољних послова је најпре радио у Одељењу за визну политику до септембра 2011. године, а потом као конзул у амбасади Републике Србије у Багдаду, Ирак, до јула 2013. године.
Од августа 2013. године до јула 2018.године је обављао дужност отправника послова у амбасади Републике Србије у Абу Дабију, УАЕ а од јула 2018. до априла 2019.године дужност конзула у истој амбасади.
Од маја 2019.године до октобра 2020.године био је в.д. начелника Одељења за Африку и Блиски исток у Министарству спољних послова Републике Србије.
Од октобра 2020.године је амбасадор Републике Србије у Републици Анголи.
Добитник је више награда и стипендија које додељују Правни факултет Универзитета у Београду (диплома Светог Саве и награда фонда Радомира Лукића), Универзитет у Београду (стипендија Фондације ''Лука Ћеловић и Миливоје Јовановић''), као и награде Аустријске владе и Европског покрета у Србији за успешне студенте.
Говори енглески и француски језик.


Верзија за штампу
Амбасадор
Биографија амбасадора