| |     ћирилица | english  
Naslovna
Biografija

Miloš Perišić - biografija

Rođen je u Valjevu 1982. godine. Završio je Valjevsku Gimnaziju 2001. godine, a diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2005. godine.

Od februara 2006. godine do aprila 2007. godine je radio kao asistent na projektima Ministarstva pravde i UNDP-a: "Jačanje sistema sudova za prekršaje u Republici Srbiji" i "Uspostavljanje nezavisnog, pouzdanog i funkcionalnog sudstva, i jačanje pravosudne saradnje na zapadnom Balkanu". Od februara 2007. godine do decembra 2007. godine bio je koordinator projekta Ministarstva pravde i UNDP-a "Stvaranje efikasnog i održivog sistema za pružanje besplatne pravne pomoći u Republici Srbiji", nakon čega je radio kao advokatski pripravnik. Po završetku prakse u advokatskoj kancelariji, položio je pravosudni ispit u oktobru 2008. godine.

Od marta 2009. godine do novembra 2009. godine bio je Načelnik Odeljenja za imovinske poslove i opštu upravu Gradke Uprave grada Valjeva, nakon čega je primljen u Ministarstvo spoljnih poslova. Diplomatsku akademiju Ministarstva spoljnih poslova "Koča Popović" je završio u julu 2010. godine.

U Ministarstvu spoljnih poslova je najpre radio u Odeljenju za viznu politiku do septembra 2011. godine, a potom kao konzul u ambasadi Republike Srbije u Bagdadu, Irak, do jula 2013. godine. Od avgusta 2013. godine do jula 2018. godine je obavljao dužnost otpravnika poslova u ambasadi Republike Srbije u Abu Dabiju, UAE, a od jula 2018. do aprila 2019. godine dužnost konzula u istoj ambasadi. Od maja 2019. godine do oktobra 2020. godine bio je v.d. načelnika Odeljenja za Afriku i Bliski istok u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije. Od oktobra 2020. godine je ambasador Republike Srbije u Republici Angoli.

Dobitnik je više nagrada i stipendija koje dodeljuju Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu (diploma Svetog Save i nagrada fonda Radomira Lukića), Univerzitet u Beogradu (stipendija Fondacije "Luka Ćelović i Milivoje Jovanović"), kao i nagrada Austrijske vlade i Evropskog pokreta u Srbiji za uspešne studente.

Govori engleski i francuski jezik.                              


Verzija za štampu
Ambasador
PREDAJA AKREDITVNIH PISAMA PREDSEDNIKU REPUBLIKE ANGOLE
Biografija