| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak-petak: 9:00–16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00-13:00 časova

Praznici

Adresa
Comandante N'Zaji 25/27, Alvalade
LUANDA
ANGOLA

Telefon: (+244) 222321421, 222327240,

                        222320393

Lokacija/Mapa

Faks:     (+244) 222321724 Konzularna nadležnost
E-mail: serbiaemb@netcabo.co.ao Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.luanda.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Odluka o ukidanju viza za državljane Republike Peru, za nosioce običnih pasoša

 

U subotu, 20. maja 2017. godine, stupila je na snagu Odluka o ukidanju viza za državljane Republike Peru, za nosioce običnih pasoša, prema kojoj oni mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji R. Srbije, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci od datuma ulaska u R. Srbiju.

Odluka je doneta na sednici Vlade R. Srbije, održanoj 11. maja 2017. godine.
 

 


MEĐUNARODNI JAVNI KONKURS ZA IZRADU IDEJNOG REŠENJA ZA SPOMEN-OBELEŽJE Z.ĐINĐIĆU NA STUDENTSKOM TRGU U BEOGRADU

 

Obaveštavamo vas da je Gradska uprava Grada Beograda, Sekretarijat za kulturu, objavio Javni međunarodni otvoreni dvostepeni konkurs za izradu idejnog rešenja za spomen- obeležje Zoranu Đinđiću na Studentskom trgu u Beogradu.

Smisao umetničkog i programskog rešenja je dostojno obeležavanje sećanja na Zorana Đinđića, na njegov život, delo i društvene i istorijske promene koje je pokrenuo u Srbiji, kao i na tragičnu smrt na ulazu u zgradu Vlade Republike Srbije 12. marta 2003. godine.

Zoran Đinđić je jedan od osnivača Demokratske stranke u kojoj je u septembru 1990. godine izabran za predsednika Izvršnog odbora, a u januaru 1994. za predsednika te stranke. Bio je viši naučni saradnik u Centru za filozofiju i društvenu teoriju u Beogradu, poslanik u sva tri višestranačka saziva Narodne skupštine Republike Srbije i Veću republika Skupštine SRJ.

Za gradonačelnika Beograda izabran je 21. februara 1997, ispred koalicije "Zajedno" koja je na lokalnim izborima 1996. odnela pobedu u više gradova u Srbiji. U junu 2000. godine Đinđić je preuzeo funkciju koordinatora u Savezu za promene, a potom postao i šef Centralnog izbornog štaba i koordinator promotivne kampanje DOS-a za izbore koji su održani 24. septembra 2000. Na tim izborima Đinđić je izabran za poslanika u Veću republika Skupštine SRJ. Za premijera Srbije izabran je 25. januara 2001. nakon pobede DOS-a na republičkim parlamentarnim izborima u decembru 2000. godine.

Dr Zoran Đinđić je ubijen 12. marta 2003. ispred zgrade Vlade Republike Srbije, zato što je pokušao da Srbiju oslobodi prošlosti i odvede je u budućnost. Đinđić je iza sebe ostavio suprugu Ružicu, kćerku Jovanu i sina Luku.


GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA
Sekretarijat za kulturu
Beograd, Trg republike 3
raspisuje


JAVNI MEĐUNARODNI OTVORENI DVOSTEPENI KONKURS ZA IZRADU IDEJNOG REŠENjA ZA SPOMEN-OBELEŽJE ZORANU ĐINĐIĆU NA STUDENTSKOM TRGU U BEOGRADU
 

Raspisivač konkursa:

Grad Beograd - Gradska uprava Grada Beograda, Sekretarijat za kulturu.

Zadatak konkursa:

Cilj konkursa je dobijanje najkvalitetnijeg idejno-programskog rešenja za spomen-obeležje Zoranu Đinđiću na Studentskom trgu u Beogradu.

Smisao umetničkog i programskog rešenja je dostojno obeležavanje sećanja na Zorana Đinđića, na njegov život, delo i društvene i istorijske promene koje je pokrenuo u Srbiji, kao i na tragičnu smrt na ulazu u zgradu Vlade Republike Srbije 12. marta 2003. godine.

Prostor u kome treba osmisliti spomen-obeležje čini deo rekonstruisanog Studentskog trga koji postaje pešačka zona, a prema projektu arhitekte Borisa Podreke.

Očekuje se da to bude u jeziku savremene vizuelne umetnosti.

Tip konkursa:

Po vrsti, konkurs je javni.

Prema učesnicima, konkurs je otvoreni.

Po obliku, konkurs je dvostepeni.

Prema načinu i predaji rada, konkurs je anonimni.

Jezik konkursa je za domaće učesnike srpski, a za inostrane učesnike engleski.

Podloge:

Konkursni materijal učesnici konkursa mogu preuzeti bez nadoknade na veb-portalu Grada Beograda (http://www.beograd.rs) i Društva arhitekata Beograda (http://www.dab.rs) od 30. marta 2017. godine

Rokovi:

Krajnji rok za predaju radova u prvom stepenu konkursa je 15. jun 2017. godine do 15 časova, bez obzira na način predaje rada (neposredno ili poštom).

Rok završetka rada žirija i objavljivanje rezultata prvog stepena konkursa je 30. jun 2017. godine. Krajnji rok za predaju radova u drugom stepenu konkursa je 28. septembar 2017. godine do 15 časova, bez obzira na način predaje rada (neposredno ili poštom).

Rok završetka rada žirija i objavljivanje rezultata drugog stepena konkursa je 16. oktobar 2017. godine.

Nagradni fond:

Ukoliko do utvrđenog roka pristigne najmanje 10 radova koji odgovaraju propozicijama konkursa za drugi stepen, biće odabrano 6 (šest) radova.

Nagrade u ukupnom iznosu neto nagradnog fonda od 19.000 evra biće dodeljene prema sledećoj raspodeli:

- prva nagrada 8.000 evra
- druga nagrada 5.000 evra,
- treća nagrada 3.000 evra,
i tri jednako vredna otkupa od po 1.000 evra.

Isplate nagrada otkupa za radove čiji autori imaju prebivalište nateritoriji Republike Srbije isplaćuju se u dinarskoj protivvrednosti.

Prvonagrađeni rad biće odabran za realizaciju.

Žiri konkursa:

- profesor Boris Podreka, arhitekta,
- akademik Dušan Otašević, slikar,
- akademik Vladimir Veličković, slikar,
- profesor Čedomir Vasić, slikar i
- Milutin Folić, arhitekta, glavni urbanista grada Beograda

 

 


PREDSEDNIČKI IZBORI

RASPISANI PREDSEDNIČKI IZBORI – OBAVEŠTENJE ZA BIRAČE

 

O B A V E Š T E NJ E
ZA UPIS U BIRAČKI SPISAK PODATKA O TOME DA ĆE BIRAČ GLASATI U INOSTRANSTVU

 

Obaveštavamo da će se izbori za predsednika Republike Srbije održati 2. aprila 2017. godine.

Tim povodom, obaveštavaju se birači - državljani Republike Srbije koji imaju boravište u Republici Angoli da mogu posredstvom Ambasade Republike Srbije u Luandi, najkasnije do 11. marta 2017. godine, podneti zahtev da se u Jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim predsedničkim izborima glasati u inostranstvu, odnosno u Ambasadi Republike Srbije u Luandi.


Da biste ostvarili svoje biračko pravo i glasali na predstojećim izborima za predsednika Republike Srbije potrebno je:

1. Da se prijavite za glasanje u Ambasadi Republike Srbije u Luandi


Na formularu (u prilogu obrazac koji možete preuzeti na: http://www.luanda.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/Zahtev_za_glasanje_u_inostranstvu.doc) koji, zajedno sa fotokopijom pasoša Republike Srbije, treba da dostavite Ambasadi najkasnije do 11. marta 2017. godine.


2. Da budete upisani u Jedinstveni birački spisak u Srbiji


Svoj status u centralnom Jedinstvenom biračkom spisku, koji vodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, možete proveriti na veb sajtu: http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal unošenjem svog jedinstvenog matičnog broja građana (JMBG).


Ukoliko niste upisani u Jedinstveni birački spisak, uz zahtev za glasanje u inostranstvu (u prilogu obrazac koji možete preuzeti na: http://www.luanda.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/Zahtev_za_glasanje_u_inostranstvu.doc), molimo da nam istovremeno dostavite i zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak (u prilogu obrazac koji možete preuzeti na: http://www.luanda.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/Zahtev_za_upis_u_biracki_spisak.doc). Zakonom o Jedinstvenom biračkom spisku propisano je da se birač koji ima boravište u inostranstvu upisuje u birački spisak prema poslednjem prebivalištu pre odlaska u inostranstvo, odnosno prema poslednjem prebivalištu jednog od njegovih roditelja.

Popunjene i potpisane formulare za prijavu i fotokopiju pasoša Republike Srbije treba dostaviti Ambasadi elektronskom poštom na e-mail: serbiaemb@netcabo.co.ao . Molimo da pre slanja proverite tačnost upisanih podataka.


3. Da budete pozvani na glasanje u Ambasadi u Luandi


Posle izvršenog upisa u Jedinstveni birački spisak Ambasada će Vas obavestiti o izvršenom upisu i uputiti poziv za glasanje, koje će se (ako se prijavi najmanje 100 birača) održati 2. aprila 2017. godine od 08:00 do 20:00 časova u prostorijama Ambasade (Rua Comandante N`Zaji 25-27, Alvalade, Luanda). Molimo da u rubrici „Kontakt telefon/e-mail” neizostavno upišete broj telefona ili e-mail radi upućivanja poziva za glasanje. 


Za dodatne informacije i pojašnjenja molimo da se obratite Ambasadi na tel.  +244 222 321 421, ili na e-mail: serbiaemb@netcabo.co.ao .

 

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova